Dating site Kristen pertama dan terbesar di Indonesia

Daftar sekarang secara gratis

JK Batakers

ForumCampur-campur

12926 – 12950 dari 13656    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 517  518  519 ... 547  Selanjutnya Kirim tanggapan

  • 18 januari

    LISTON872 tulis:

    Sama lae, saya juga kurang fasih bahasa batak, mungkin dengan sering mendengarkan lagu batak dan mencoba menyanyikannya bisa membantu lae memperlancar berbahasa dan berbicara dalam bahasa batak

    hehehe iya , kalau lagu sih sudah banyak buat rekaman lagu bahasa batak, tapi belajar tampa praktek dilapangan sama juga bohong, tapi yaa syukurlah ada forum ini, sehingga mempermudah saya untuk menambah teman teman dan belajar praktek bahasa batak, hehehe

  • 18 januari

    ANTO228 tulis:

    hehehe iya , kalau lagu sih sudah banyak buat rekaman lagu bahasa batak, tapi belajar tampa praktek dilapangan sama juga bohong, tapi yaa syukurlah ada forum ini, sehingga mempermudah saya untuk menambah teman teman dan belajar praktek bahasa batak, hehehe

    Bener itu lae, ala bisa karna biasa, semakin sering kita menggunakannya semakin fasih lah kita

  • 18 januari

    sejauh ini bagaimanakah bahasa batak saya? ,

    apakah sudah tergolong fasih menurut teman teman disini?

    fyi

    saya tertarik belajar bahasa batak karena kebudayaan kita hampir sama, saya mempelajari sejarah batak, bahwa suku batak memiliki hubungan kekerabatan dengan kami suku alisan dari Taiwan, kalau saya lihat motif ulos ulos nya hampir mirip dengan milik suku alisan

    so far sejauh ini saya masih menggali sisa sisa sejarah masa lampau hehe

  • 18 januari

    ANTO228 tulis:

    sejauh ini bagaimanakah bahasa batak saya? ,

    apakah sudah tergolong fasih menurut teman teman disini?

    fyi

    saya tertarik belajar bahasa batak karena kebudayaan kita hampir sama, saya mempelajari sejarah batak, bahwa suku batak memiliki hubungan kekerabatan dengan kami suku alisan dari Taiwan, kalau saya lihat motif ulos ulos nya hampir mirip dengan milik suku alisan

    so far sejauh ini saya masih menggali sisa sisa sejarah masa lampau hehe

    Dang fasih do pe lae, molo huetong, fas fas an do pe

  • 18 januari

    LISTON872 tulis:

    Nunga naeng botari tong do hohom

    Ahado do na salah..

    Dia do na hutang..

    Boasa sae hohom..

    #huhilala sukkun sukkun ni si trio andesta do on

    Aii dang huboto tu ise do disukkun ai dang di patolhas do pe tu au aha hatana😑

    18 januari diubah oleh LISNARINAA355

  • 18 januari

    LISNARINAA355 tulis:

    Ahado do na salah..

    Dia do na hutang..

    Boasa sae hohom..

    #huhilala sukkun sukkun ni si trio andesta do on

    Aii dang huboto tu ise do disukkun ai dang di patolhas do pe tu au aha hatana😑

    Soada na sala, jala soada nahurang ito.

    Palojahu do hulala na mangombak i sadarion, makana hohom angka bangso i

  • 18 januari

    LISTON872 tulis:

    Soada na sala, jala soada nahurang ito.

    Palojahu do hulala na mangombak i sadarion, makana hohom angka bangso i

    Huhilala pe ito songoni do ra

    parsirangan ni na Tiur tu na holom.. Baa Ima ito songon na di dok ni ito i Baaa ta pahohom ma asa las tarpodom☺️

    18 januari diubah oleh LISNARINAA355

  • 19 januari

    Horas ito, kakak, adik.. pariban... :)

  • 19 januari

    horas ito, saya marpaung di jakarta, ada kpdar kah daerh jakbar?

  • 19 januari

    👏👏👏

    Hebat euy bahasa bataknya

    Aku aja yg batak asli yg sehebat koko ini

    ANTO228 tulis:

    shalom sasudena nang adong di son,

    ro tuson hita maranungkan hata Tuhan Satongkin

    " Andorang Hita Jala Jogi " (Yosua 17:7-18)

    ingkon hita sadari , ima hasuharan jotjot manjadi  bagas hangoluan hita , ido alani hita ndang ateate bagas marlangka.

    alani hita mangalap haputuson na sala,

    Alani Hita Losok Dohot Gale Bagas Parjuangan Ngolu

    Beha Asa Hita Jala Jogi Bagas Sasude Hadongan?

    Hita Jala Jogi Molo Hita =

    1. Tongtong ngolu bagas pujion dohot penyembahan Tu Debata

    2. tongtong manjaha dohot maranungkan hata debata

    3. Marsapusapu Bagas Pangurupion Tuhan

    4.Tongtong Mangaramoti Passorion Hita Dohot Ngolu Parbadia Une Dohot Hata Tuhan

    Sadihari Halongangan Tuhan Naeng Manjadi?

    andorang hita mulai sadar dohot jala jogi

    asa disima muzizat dohot hamonangan Tuhan patupaon baen hita

    Epehon Amen Haleluya 🙏

  • 19 januari

    Eeee..taheng, ito ku on ma. Na godang hatana. Dang fasih marhata Batak. Ai ho do ito sesepuh dison, jai tu hamu ma marsiajar marhata Batak.

    LISTON872 tulis:

    Sama lae, saya juga kurang fasih bahasa batak, mungkin dengan sering mendengarkan lagu batak dan mencoba menyanyikannya bisa membantu lae memperlancar berbahasa dan berbicara dalam bahasa batak

  • 19 januari

    Nga boi lengket be bahasa Batak mi, ito Anton molo dibandinghon tu halak Batak alai dang adong niatna marsiajar marhata Batak. Hu jou ma ho dohot ito ate, alana panggilan di Bahasa Batak do i.

    ANTO228 tulis:

    sejauh ini bagaimanakah bahasa batak saya? ,

    apakah sudah tergolong fasih menurut teman teman disini?

    fyi

    saya tertarik belajar bahasa batak karena kebudayaan kita hampir sama, saya mempelajari sejarah batak, bahwa suku batak memiliki hubungan kekerabatan dengan kami suku alisan dari Taiwan, kalau saya lihat motif ulos ulos nya hampir mirip dengan milik suku alisan

    so far sejauh ini saya masih menggali sisa sisa sejarah masa lampau hehe

  • 19 januari

    SAURIA580 tulis:

    Eeee..taheng, ito ku on ma. Na godang hatana. Dang fasih marhata Batak. Ai ho do ito sesepuh dison, jai tu hamu ma marsiajar marhata Batak.

    Molo naeng marsiajar, unang ma tu ahu to, alana annon dang marsiajar be goarna alai rappak marsiajar

  • 19 januari

    DELIANA354 tulis:

    👏👏👏

    Hebat euy bahasa bataknya

    Aku aja yg batak asli yg sehebat koko ini

    mauliate godang deng Pujion Sa.. Au Nari Marsiajar ..  Au Ndang dope Malo Manghatai Hata Batak. 🙏

  • 19 januari

    SAURIA580 tulis:

    Eeee..taheng, ito ku on ma. Na godang hatana. Dang fasih marhata Batak. Ai ho do ito sesepuh dison, jai tu hamu ma marsiajar marhata Batak.

    hahaha, saya masih belajar 🙏 , belum pandai pandai sekali berbicara bahasa batak

  • 19 januari

    SAURIA580 tulis:

    Nga boi lengket be bahasa Batak mi, ito Anton molo dibandinghon tu halak Batak alai dang adong niatna marsiajar marhata Batak. Hu jou ma ho dohot ito ate, alana panggilan di Bahasa Batak do i.

    mauliate...

    olo... , ho boi jou jou do au dohot pandok ito 😁,

    fyi saya di dunia nyata sudah biasa dipanggil ito / lae , karena di dunia nyata , selain saya bisa bicara dengan bahasa batak,  keluarga saya pun ada beberapa yang menikah dengan pasaribu, simanungkalit dan sibarani ...

    keluarga saya yang orang batak itu lah yang sedikit banyak membantu saya dalam belajar bahasa batak , hehehe

  • 19 januari

    shalom sasudena nang adong di son,

    ro tuson hita maranungkan hata Tuhan Satongkin

    "Sahalak Na Dohar Haposan"

    Jolma na andorang dohot hasusaon dohot habahaba hangoluan , dang sarita dohot menyerah

    Halakhalak Na Haposan Tuhan Adongma Halakhalak Na Boi Mangadopi habahaba...

    di tonga hasusaon simarjolmajolma dapot tarbereng mentalitasnya

    Halakhalak Na Ndada Jonok Dohot Tuhan

    Sangga Ibana Mangadopi Hasusaon Tangkas Ibana Naeng :

    1.morongorong

    2.Manalahon Jolma Asing

    3. manalahon debata

    4. sega pikkiran

    itohu na nanihalolongan bagas debata ,

    ingot..molo hita mangadopi hasuharan

    dang porlu isi na disalahon

    Alai Jolma Jolma Marbisuk Andorang Mangadopi Abatabat Dohot Hasuharan

    tangkas ibana naeng :

    1.Marhaporseaon Di Tuhan Dohot Porsea

    2. andalkan Tuhan bagas siganup gora

    3.Ojak Denggal Dohot Mangalangka Dohot Hapatean

    4. Marhaporseaon Aha Na Ndada Hea Hita Pikkirhon Tuhan Naeng Patupa

    Roma 1:17

    amen

  • 19 januari

    ANTO228 tulis:

    shalom sasudena nang adong di son,

    ro tuson hita maranungkan hata Tuhan Satongkin

    "Sahalak Na Dohar Haposan"

    Jolma na andorang dohot hasusaon dohot habahaba hangoluan , dang sarita dohot menyerah

    Halakhalak Na Haposan Tuhan Adongma Halakhalak Na Boi Mangadopi habahaba...

    di tonga hasusaon simarjolmajolma dapot tarbereng mentalitasnya

    Halakhalak Na Ndada Jonok Dohot Tuhan

    Sangga Ibana Mangadopi Hasusaon Tangkas Ibana Naeng :

    1.morongorong

    2.Manalahon Jolma Asing

    3. manalahon debata

    4. sega pikkiran

    itohu na nanihalolongan bagas debata ,

    ingot..molo hita mangadopi hasuharan

    dang porlu isi na disalahon

    Alai Jolma Jolma Marbisuk Andorang Mangadopi Abatabat Dohot Hasuharan

    tangkas ibana naeng :

    1.Marhaporseaon Di Tuhan Dohot Porsea

    2. andalkan Tuhan bagas siganup gora

    3.Ojak Denggal Dohot Mangalangka Dohot Hapatean

    4. Marhaporseaon Aha Na Ndada Hea Hita Pikkirhon Tuhan Naeng Patupa

    Roma 1:17

    amen

    Amen Debata mangaramoti Hita ganup ruas jk Batak on

  • 19 januari

    ANTO228 tulis:

    hahaha, saya masih belajar 🙏 , belum pandai pandai sekali berbicara bahasa batak

    Btw boi  ma ra attong kolaborasi asa rap marsiajar hia

    Alai..alai 🙂barter attong ateh ito😇

    Asa lam tamba parbinotoan

    Ito marsiajar bahasa Batak

    Hita na di ruas on marsiajar bahasa Mandarin tu ito ai Dangi tahe tu sude akka dongan na adong di son :)

    19 januari diubah oleh LISNARINAA355

  • 20 januari

    Happy Sunday

  • 20 januari

    LISNARINAA355 tulis:

    Btw boi  ma ra attong kolaborasi asa rap marsiajar hia

    Alai..alai 🙂barter attong ateh ito😇

    Asa lam tamba parbinotoan

    Ito marsiajar bahasa Batak

    Hita na di ruas on marsiajar bahasa Mandarin tu ito ai Dangi tahe tu sude akka dongan na adong di son :)

    haha kalau soal itu sy jg bingung mengajarkanya bagaimana, hahah, tp biasanya lae lae dan inang inang di pajak di medan banyak yang pintar pintar bahasa chinesse nya haha

  • 20 januari

    Wwkkkwwkkk....kita punya pengalaman yg sama....ga pakem panggil nama dlm keluarga besar.....tp kita bisa belajar....ditertawakan adlah pengalaman agar tau lbh baik....jgn menyerahhh

    DELIANA354 tulis:

    Tetap aja ka

    Msih suka malu klo ga ngerti partuturan atau adat

    Suka diketawain ade bontot klo salah manggil keluarga, manggil tulang, uda dst nya gtu 😥

  • 20 januari

    Kayanya udah jarang dilakukan adat2 ini....kebanyakan yg aku tau adat pernikahan yg msh pakem dilakukan baik itu yg tinggal di daerah, kota besar bahkan luar negeri.

    VERONIKA622 tulis:

    dan banyak banget yang ga sampai pada urutan urutan ini

  • 20 januari

    shalom semuanya

    mohon bantuan like dan subscribenya yaa, karena next akan ada project lagu lagu berikutnya dan video santapan kalbu harian

    terimakasih

    godbless

    20 januari diubah oleh ANTO228

  • 20 januari

    ANTO228 tulis:

    shalom semuanya

    mohon bantuan like dan subscribenya yaa, karena next akan ada project lagu lagu berikutnya dan video santapan kalbu harian

    terimakasih

    godbless youtu.be/Qc4n3YpCLV8

    Wah,, mantap ini..

12926 – 12950 dari 13656    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 517  518  519 ... 547  Selanjutnya Kirim tanggapan