Dating site Kristen pertama dan terbesar di Indonesia

Daftar sekarang secara gratis

JK Javanese

ForumCampur-campur

43401 – 43425 dari 49541    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 1736  1737  1738 ... 1982  Selanjutnya Kirim tanggapan

  • 19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    - wayang Syahadat: dari kitab Al-Qur'an

    - wayang Menak: dari kisah kehidupan Nabi Muhamad

    - wayang Wahyu: dari cerita² Alkitab

    - wayang Pamarta: dari kehidupan Yesus Kristus

    Begitu.. 🙂

    nyimak...🤔

  • FAJAR882

    19 Februari 2022

    IMAN982 tulis:

    iyo kuwi ngono tuntunan sam...wayang kuwi lek d oncek i yo mung isine ngejak tumindak bener

    Setuju Sam.. merga tembung 'wayang' kuwi kena ditegesi "wewayangane manungsa", gambaran kehidupan manusia.

  • GLORIUSNOV760

    19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    Inggih, kirang langkung, estu kados mekaten menawi dipunpétani lan dioncèki, bab ingkang magepokan kaliyan tema, "Mélik anggéndhong lali," saking lakon Sumantri Ngèngèr kalawingi, Mas Christ. Istilahipun ing basa nasional, "bila ada keinginan yg telah menjadi nafsu yg besar, orang cenderung menghalalkan segala cara. Hal itulah yg sering membuat jadi lupa segalanya.." 😁

    Tur malih, èstonipun, tema punika sanget 'alkitabiah", jumbuh lan selaras kaliyan dhawuh pangandikanipun Gusti ingkang kaserat wonten Kitab Suci kita. Kathah sanget menawi badhé kasebat setunggal mbaka setunggalipun.

    Upaminipun, ingkang kaserat wonten surat Yakobus, ing ngandap punika kula tempel (paste) saking versi terjemahan basa Jawi thn. 1994:

    Yakobus 1:14-15 (JAWA94) - (14) Nanging saben wong digodha déning hawa-nepsuné dhéwé, sing nyèrèd lan mbujuk marang wong mau. (15) Lan yèn hawa-nepsu kuwi dituruti, banjur njalari dosa. Déné yèn dosa wis dilakoni, olèh-olèhané pati.

    Salah satu lakon yg menguras air mata 😢 hehe ....

    Dimana kedua saudara hrs meninggalkan 1 yg lain hanya krn sebuah ambisi "semu" tp seperti itulah gambaran berbagai macam karakter yg trdpt dlm diri manusia

  • 19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    Setuju Sam.. merga tembung 'wayang' kuwi kena ditegesi "wewayangane manungsa", gambaran kehidupan manusia.

    reneb alias bener👍

  • 19 Februari 2022

    GLORIUSNOV760 tulis:

    Salah satu lakon yg menguras air mata 😢 hehe ....

    Dimana kedua saudara hrs meninggalkan 1 yg lain hanya krn sebuah ambisi "semu" tp seperti itulah gambaran berbagai macam karakter yg trdpt dlm diri manusia

    ateges manungso ra sampurno,ra ono sng bener 100%

  • FAJAR882

    19 Februari 2022

    CHRISTINE332 tulis:

    Ga tau tentang itu, dari lahir dan SD aku di Malaysia, SMP baru hijrah ke Batam. DiBatam malah belajar kebudayaan Melayu, baru di JK bertemu dengan senior" dari Java✌

    Nah itu tadi di atas, bro Iman sdh ada menyebutkan, ada yg namanya "wayang Potehi". 👇 (di bawah ini saya kutip lagi).. Would you like to share something about it? 🙂

    IMAN982 tulis:

    nah wayang tiongkok(potehi) nyimak wae....🤔

  • GLORIUSNOV760

    19 Februari 2022

    IMAN982 tulis:

    ateges manungso ra sampurno,ra ono sng bener 100%

    Amergo kedunungan kanepson

    19 Februari 2022 diubah oleh GLORIUSNOV760

  • FAJAR882

    19 Februari 2022

    GLORIUSNOV760 tulis:

    Salah satu lakon yg menguras air mata 😢 hehe ....

    Dimana kedua saudara hrs meninggalkan 1 yg lain hanya krn sebuah ambisi "semu" tp seperti itulah gambaran berbagai macam karakter yg trdpt dlm diri manusia

    Lhoh kok podho Lur?

    Aku ndisik sepisanan ngerti lakon iki, ngrungokne MP3 sanggite Ki Narto Sabdo. Meh entek²ane crita, lha aku kok isa nangis.. 😅

    Kadang isin dhewe aku, ning kuwi yo pancen "jujurly", aku lagek kuwi, mung ngrungokne wayang kok isa nganti nangis..

  • GLORIUSNOV760

    19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    Lhoh kok podho Lur?

    Aku ndisik sepisanan ngerti lakon iki, ngrungokne MP3 sanggite Ki Narto Sabdo. Meh entek²ane crita, lha aku kok isa nangis.. 😅

    Kadang isin dhewe aku, ning kuwi yo pancen "jujurly", aku lagek kuwi, mung ngrungokne wayang kok isa nganti nangis..

    Sami mas, mergo ngrungokne antawacanane bambang sukrasana sing memelas ngono, nganti trenyuh kbwa suasana, hehe

    Apalagi yg membawakan dalang se kelas ki nartosabdho / ki manteb soedarsono yg mana masternya sanggit, wahhhh jan tenan 👍

  • FAJAR882

    19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    ...

    Ini, sekedar info ya.. Jenis² wayang yg saya sebutin di atas itu, dibedakan dari buku/kitab mana diambilnya cerita yang dibawakan.

    - wayang Purwa: dari Ramayana, Mahabharata

    - wayang Syahadat: dari kitab Al-Qur'an

    - wayang Menak: dari kisah kehidupan Nabi Muhamad

    - wayang Wahyu: dari cerita² Alkitab

    - wayang Pamarta: dari kehidupan Yesus Kristus

    Begitu.. 🙂

    Di bawah ini beberapa contoh video Youtube-nya..

    ▪︎ Wayang Wahyu, lakon "Musa Sang Pencerah" (durasi video: 1 jam 35 mnt.)

    .

    ▪︎ Wayang Pamarta (petikan), lakon "Penangkapan Yesus" (durasi video: 7 menit-an)

  • 19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    Di bawah ini beberapa contoh video Youtube-nya..

    ▪︎ Wayang Wahyu, lakon "Musa Sang Pencerah" (durasi video: 1 jam 35 mnt.) youtu.be/vAd5MbXOinw .

    ▪︎ Wayang Pamarta (petikan), lakon "Penangkapan Yesus" (durasi video: 7 menit-an) youtu.be/I7vi01tn7fY

    iyo lek sing pamarto aq pernah nonton pas hut ne gkjw

  • GLORIUSNOV760

    19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    Di bawah ini beberapa contoh video Youtube-nya..

    ▪︎ Wayang Wahyu, lakon "Musa Sang Pencerah" (durasi video: 1 jam 35 mnt.) youtu.be/vAd5MbXOinw .

    ▪︎ Wayang Pamarta (petikan), lakon "Penangkapan Yesus" (durasi video: 7 menit-an) youtu.be/I7vi01tn7fY

    Ini adalah wayang wahyu dan pamarta, yg mana lakon cerita & tokoh2nya diambil dari Alkitab .....

  • 19 Februari 2022

    GLORIUSNOV760 tulis:

    Ini adalah wayang wahyu dan pamarta, yg mana lakon cerita & tokoh2nya diambil dari Alkitab .....

    lek iki kulo nyimak wae,amargo yo tas eruh iki soko kang Fajar😁

  • GLORIUSNOV760

    19 Februari 2022

    IMAN982 tulis:

    kebetulan Embah² ku(alm) kuwi roto² wong Kejawen Metaraman,biyen sering beliau² dongeng bab crito wayang

    Weeee lhaaaa, biasane poro sesepuh pinisepuh biyen nek ndongengke wayah2 e msti nganggo bab babagan crta wayang, kadang dilipur nganggo tembang2 macapat jg

  • FAJAR882

    19 Februari 2022

    GLORIUSNOV760 tulis:

    Ini adalah wayang wahyu dan pamarta, yg mana lakon cerita & tokoh2nya diambil dari Alkitab .....

    IMAN982 tulis:

    lek iki kulo nyimak wae,amargo yo tas eruh iki soko kang Fajar😁

    Oke, Bros.. Aku tak medhun dhisik yo.. Iki mau ming mampir janne, kok dadi kebablasen rada suwe leh ku ngobrol.

    Ana tugas sing durung rampung, perlu diberesi dhisik.

    ___________

    Ngaturaken sugeng dalu, @para Sedherek sedaya. Rahayu ingkang samya pinanggih.

    Shalom.. 🙏😇 Gusti mberkahi.

  • GLORIUSNOV760

    19 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    Oke, Bros.. Aku tak medhun dhisik yo.. Iki mau ming mampir janne, kok dadi kebablasen rada suwe leh ku ngobrol.

    Ana tugas sing durung rampung, perlu diberesi dhisik.

    ___________

    Ngaturaken sugeng dalu, @para Sedherek sedaya. Rahayu ingkang samya pinanggih.

    Shalom.. 🙏😇 Gusti mberkahi.

    Sipppp, matursuwun sharing nya mas bro 🙏 semakin menambah wawasan khasanah budaya nusantara 🇮🇩 , kpn2 dilanjut lg utk diskusi seni & budaya 🇮🇩

    Sugeng ndalu & Gusti Mberkahi 🙏👍

  • 19 Februari 2022

    Trio Dedengkot e pada Kopdar Lg po yha 😂

  • BAYU715

    19 Februari 2022

    Nyimak mawon ☕

  • CHRISTINE332

    19 Februari 2022

    Ciee yang baru pulang satnite😉

    BAYU715 tulis:

    Nyimak mawon ☕

  • BAYU715

    19 Februari 2022

    Malah belum sampai rumah 😅

    CHRISTINE332 tulis:

    Ciee yang baru pulang satnite😉

    BAYU715 tulis:

    Nyimak mawon ☕

  • 20 Februari 2022

    FAJAR882 tulis:

    Oke, Bros.. Aku tak medhun dhisik yo.. Iki mau ming mampir janne, kok dadi kebablasen rada suwe leh ku ngobrol.

    Ana tugas sing durung rampung, perlu diberesi dhisik.

    ___________

    Ngaturaken sugeng dalu, @para Sedherek sedaya. Rahayu ingkang samya pinanggih.

    Shalom.. 🙏😇 Gusti mberkahi.

    wokey sumonggo....👍

  • 20 Februari 2022

    GLORIUSNOV760 tulis:

    Sipppp, matursuwun sharing nya mas bro 🙏 semakin menambah wawasan khasanah budaya nusantara 🇮🇩 , kpn2 dilanjut lg utk diskusi seni & budaya 🇮🇩

    Sugeng ndalu & Gusti Mberkahi 🙏👍

    Amin Jbu😇

  • CHRISTIAN983

    20 Februari 2022

    Wah yen iki mboten mawon bang..mboten nolak. dg catatan gambar n asli sami😅✌

    ISMU915 tulis:

    Mau yowes tak omongne, jare meh nemoni dewe ciri²ne koyo ngene wajahe..

    pbs.twimg.com/media/CS8lO4gUEAE9jbZ.png

    2.bp.blogspot.com/-Aj3FrtJ3vYY/UMTceg6gs7I/AAAAAAAAAg0/FmcijYFCsvY/s1600/Melukis-Wajah-Dengan-Pensil.jpg

    20 Februari 2022 diubah oleh CHRISTIAN983

  • 20 Februari 2022

    Selamat hr Minggu dan selamat beribadah😊

    Tuhan Yesus memberkati😊🙏

  • 20 Februari 2022

    CHRISTIAN983 tulis:

    Wah yen iki mboten mawon bang..mboten nolak. dg catatan gambar n asli sami😅✌

    ISMU915 tulis:

    Mau yowes tak omongne, jare meh nemoni dewe ciri²ne koyo ngene wajahe.. pbs.twimg.com/media/CS8lO4gUEAE9jbZ.png 2.bp.blogspot.com/-Aj3FrtJ3vYY/UMTceg6gs7I/AAAAAAAAAg0/FmcijYFCsvY/s1600/Melukis-Wajah-Dengan-Pensil.jpg

    sami² nyupeno😜✌

43401 – 43425 dari 49541    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 1736  1737  1738 ... 1982  Selanjutnya Kirim tanggapan