Dating site Kristen pertama dan terbesar di Indonesia

Daftar sekarang secara gratis

JK Javanese

ForumCampur-campur

201 – 225 dari 49541    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 8  9  10 ... 1982  Selanjutnya Kirim tanggapan

  • ZIEZIE188

    16 Mei 2016

    BHERL649 tulis:

    saya bantu bang mikoyu...biar cepet bisa

    hmmm... Sugeng dalu mbak zie...ing sawijining dinten... bapak tumbas wedhus.. kalih, monggo dipun sekecakaken

    ha ha haaaa.... :'( lepat... he he heee....

  • DONY531

    16 Mei 2016

    Salam Javaners...

    #maucarigadisjawa :v

  • 16 Mei 2016

    Sugeng dalu...bro Bherl..saestu kulo mboten ngertos..paling iku wedhus : kambing..karo..tumbas: beli..

    Beli kambing malam 2 gini dimana bro ? Bhahahaha

    BHERL649 tulis:

    saya bantu bang mikoyu...biar cepet bisa

    hmmm... Sugeng dalu mbak zie...ing sawijining dinten... bapak tumbas wedhus.. kalih, monggo dipun sekecakaken

    16 Mei 2016 diubah oleh MIKOYU815

  • SWARRY836

    16 Mei 2016

    MIKOYU815 tulis:

    Aih..Swarry..kmuh juga ra mudeng tho....pada bae...rupanya...hihihi

    Nama dan mukaku aja jawa mas. Tp klo disuruh kromo blepotan. Disuruh ngitung 1 smp 100aja gak bs. Gak mudeng lor kidul kadag kebalik2. Dan akirnya 1kantor memaklumi : roro ki wong sumatra opo mudeng?

    #see? Nama aja yg jawa. Hadehhhh

  • JOAN905

    16 Mei 2016

    Salam bung bung bro anda datang di tempat yg tepat. Berkat Dalem

    DONY531 tulis:

    Salam Javaners...

    #maucarigadisjawa :v

  • SWARRY836

    16 Mei 2016

    DONY531 tulis:

    Salam Javaners...

    #maucarigadisjawa :v

    Gadis jawa.....! Tunjukkan pesonamu.

    Wkwkwkwk

    #eikesdhbkngadissih hahahahaha

  • JOAN905

    16 Mei 2016

    Sugeng dalu di ajeng Ziezie. Berkat Dalem

    ZIEZIE188 tulis:

    Sugeng ndalu ugi... Dalem puniko tiyang jawi asli... Suwargi bapak kelairan Purwokerto menawi suwargi Ibu saking Surakarta sak kilen Mangkunegaran. Dalem piyambak ugi lair wonten salah setunggalipun kitho wonten ing propinsi jateng. Mekaten... Sugeng Pasedherek'an... :-)

  • 16 Mei 2016

    Iki piye...umpamipun..jenenge.sami...

    Sugeng..

    Berarti : Sugeng dalu Sugeng ?!?...

    JOAN905 tulis:

    Sugeng dalu di ajeng Ziezie. Berkat Dalem

    ZIEZIE188 tulis:

    Sugeng ndalu ugi... Dalem puniko tiyang jawi asli... Suwargi bapak kelairan Purwokerto menawi suwargi Ibu saking Surakarta sak kilen Mangkunegaran. Dalem piyambak ugi lair wonten salah setunggalipun kitho wonten ing propinsi jateng. Mekaten... Sugeng Pasedherek'an... :-)

    16 Mei 2016 diubah oleh MIKOYU815

  • ZIEZIE188

    16 Mei 2016

    JOAN905 tulis:

    Sugeng dalu di ajeng Ziezie. Berkat Dalem

    ZIEZIE188 tulis:

    Sugeng ndalu ugi... Dalem puniko tiyang jawi asli... Suwargi bapak kelairan Purwokerto menawi suwargi Ibu saking Surakarta sak kilen Mangkunegaran. Dalem piyambak ugi lair wonten salah setunggalipun kitho wonten ing propinsi jateng. Mekaten... Sugeng Pasedherek'an... :-)

    Injih... matur sembah nuwun... sak konduripun ugi... :-)

  • SWARRY836

    16 Mei 2016

    ZIEZIE188 tulis:

    Injih... matur sembah nuwun... sak konduripun ugi... :-)

    Sak konduripun ugi itu mksdnya gmna mbak? Sepulangnya juga? Kondur kan pulang tho? Ugi itu jg. Bener ga sih?

  • 16 Mei 2016

    Sugeng ndalu..sedoyo sedherek..kulo sampun bade tilem....

    # sampun nggeh...hihihi

  • JOAN905

    17 Mei 2016

    Poro sederek Kulo bade tindak sare njeh. Berkat Dalem

    MIKOYU815 tulis:

    Sugeng ndalu..sedoyo sedherek..kulo sampun bade tilem....

    # sampun nggeh...hihihi

  • ZIEZIE188

    17 Mei 2016

    Swarry836 tulis : Sak konduripun ugi itu mksdnya gmna mbak? Sepulangnya juga? Kondur kan pulang tho? Ugi itu jg. Bener ga sih?

    :-)he heee....belajar bahasa jawa memang susah.... sayapun masih byk kekurangan... Tadi kan Joan905 tulis Berkah Dalem, saya jwb sak konduripun ugi... maksudnya, saya balik berkata Tuhan memberkatimu juga...

  • SWARRY836

    17 Mei 2016

    Ohhh gitu ya. Lha kondur biasany kan kupake buat tnya bapak sampun kondur?

    Wah mas joan905 dan mbak ziezie188 kyknya cocok deh.

    #ehhh oot saya

  • JOAN905

    17 Mei 2016

    Wah jaman gini msh ada ya angkatan muda yg menguasai Kromo inggil dgn sgt baik,,,luar biasa jeng Ziezie ini.

    ZIEZIE188 tulis:

    Swarry836 tulis : Sak konduripun ugi itu mksdnya gmna mbak? Sepulangnya juga? Kondur kan pulang tho? Ugi itu jg. Bener ga sih?

    :-)he heee....belajar bahasa jawa memang susah.... sayapun masih byk kekurangan... Tadi kan Joan905 tulis Berkah Dalem, saya jwb sak konduripun ugi... maksudnya, saya balik berkata Tuhan memberkatimu juga...

  • JOAN905

    17 Mei 2016

    Dek Swarry....ini sudah bahasa jawa level tinggi kita perlu les privat utk hal ini. Akan membingungkan bila di tanya per kalimat.

    SWARRY836 tulis:

    Ohhh gitu ya. Lha kondur biasany kan kupake buat tnya bapak sampun kondur?

    Wah mas joan905 dan mbak ziezie188 kyknya cocok deh.

    #ehhh oot saya

  • SWARRY836

    17 Mei 2016

    JOAN905 tulis:

    Dek Swarry....ini sudah bahasa jawa level tinggi kita perlu les privat utk hal ini. Akan membingungkan bila di tanya per kalimat.

    Akirnya disapa juga sm tuan rumah.

    *feel like homeless klo gk disapa sm yg pny rumah.

    Emang les private bahasa jawa ada mas? Saya tak ndaftar hehehehe ben fasih lek nembang jowo

  • ZIEZIE188

    17 Mei 2016

    JOAN905 tulis : Wah jaman gini msh ada ya angkatan muda yg menguasai Kromo inggil dgn sgt baik,,,luar biasa jeng Ziezie ini.

    Dalem sanes kaum enem maleh, ananging sampun kalebet kaum adiyuswo... mekaten... :-)

  • SWARRY836

    17 Mei 2016

    ZIEZIE188 tulis:

    JOAN905 tulis : Wah jaman gini msh ada ya angkatan muda yg menguasai Kromo inggil dgn sgt baik,,,luar biasa jeng Ziezie ini.

    Dalem sanes kaum enem maleh, ananging sampun kalebet kaum adiyuswo... mekaten... :-)

    Ihiiiirrrrr cetok cetok....

  • ZIEZIE188

    17 Mei 2016

    Swarry836 tulis : Ihiiiirrrrr cetok cetok .....

    :-D  malem malem ada suara apa ya?

  • JOAN905

    17 Mei 2016

    Tingkatan Bahasa Jawa itu ada 3

    Tidak sesimpel bahasa jepang yg hanya ada 2 tingkat contoh :

    Watasi wa = saya (aku ngoko)

    Watasi no = saya (kulo kromo)

    Anata wa = kamu (koe ngoko)

    Anata no = kamu (panjenengan)

    Wa di pake utk sesama teman (ngoko)

    No di pake untuk org yg lbh tua (krama/kromo)

    Bandingkan dengan tingkatan bahasa jawa

    1. Jawa Ngoko

      A. Ngoko Lugu

      B. Ngoko Andhap

    2. Boso Madya

       A. Madya Ngoko

       B. Madyantara

       C. Madya Kromo

    3. Boso Kromo

       A. Kromo Lugu

       B. Mudha Kromo

       C. Wredha Kromo

       D. Kromo Inggil

       E. Kromo Desa

       F. Boso Kedatohn

    Tapi dari pada pusing dgn banyaknya tingkat bahasa jawa maka di buatlah urutan yg lbh simpel yaitu :

    1. Ngoko

    2. Kromo

    3. Kromo Inggil

    Sekian dan trima gajih

    #saresare

  • JOAN905

    17 Mei 2016

    Mosok si dek blm tak sapa? Ngapunten njeh jeng mergi katah rencang dados Kulo pecah ndas se hahaha.....salam kenal ya dek. Berkah Dalem

    SWARRY836 tulis:

    JOAN905 tulis:

    Dek Swarry....ini sudah bahasa jawa level tinggi kita perlu les privat utk hal ini. Akan membingungkan bila di tanya per kalimat.

    Akirnya disapa juga sm tuan rumah.

    *feel like homeless klo gk disapa sm yg pny rumah.

    Emang les private bahasa jawa ada mas? Saya tak ndaftar hehehehe ben fasih lek nembang jowo

  • SWARRY836

    17 Mei 2016

    JOAN905 tulis:

    Mosok si dek blm tak sapa? Ngapunten njeh jeng mergi katah rencang dados Kulo pecah ndas se hahaha.....salam kenal ya dek. Berkah Dalem

    SWARRY836 tulis:

    JOAN905 tulis:

    Dek Swarry....ini sudah bahasa jawa level tinggi kita perlu les privat utk hal ini. Akan membingungkan bila di tanya per kalimat.

    Akirnya disapa juga sm tuan rumah.

    *feel like homeless klo gk disapa sm yg pny rumah.

    Emang les private bahasa jawa ada mas? Saya tak ndaftar hehehehe ben fasih lek nembang jowo

    Pecah sirahe smpun ben dinten ms. Ingkang dereng niku pecah targetipun.

    Semangat semangat

    *semangat bahasa jwa ne apa ya?

  • JOAN905

    17 Mei 2016

    Pripun niki poro sederek

  • JOAN905

    17 Mei 2016

    Cemungut dek hahaha.....

    SWARRY836 tulis:

    Pecah sirahe smpun ben dinten ms. Ingkang dereng niku pecah targetipun.

    Semangat semangat

    *semangat bahasa jwa ne apa ya?

201 – 225 dari 49541    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 8  9  10 ... 1982  Selanjutnya Kirim tanggapan