Dating site Kristen pertama dan terbesar di Indonesia

Daftar sekarang secara gratis

Kaltim mana suaranya???

ForumCampur-campur

426 – 450 dari 530    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 17  18  19 ... 22  Selanjutnya Kirim tanggapan

  • 20 juni 2018

    Lama jg kakak diluar kota ya

    HENNY421 tulis:

    Tuh sdh ditanya Paskah, kpn bisa kopdar. Berdua jg gpp. Aku blm bisa gabung, krn msh stay di luar kaltim. Sukses ya kopdar nya 👍🙏

  • 20 juni 2018

    Lhaaaa???? 😅😅

    PASKAH324 tulis:

    Aku ga bisa inbox kakak

  • 20 juni 2018

    Bila bulik, kak? Kelawasan kena lupa rasa wadai bumi etam 😁

    HENNY421 tulis:

    Tuh sdh ditanya Paskah, kpn bisa kopdar. Berdua jg gpp. Aku blm bisa gabung, krn msh stay di luar kaltim. Sukses ya kopdar nya 👍🙏

  • 20 juni 2018

    Bingung jg....hahaaahhaah

    LIEZT708 tulis:

    Lhaaaa???? 😅😅

  • HENNY421

    21 juni 2018

    Iya krn sdg sekolah spy pintar hehehe

    PASKAH324 tulis:

    Lama jg kakak diluar kota ya

  • HENNY421

    21 juni 2018

    Kada tahu pang... Bujur ai..  kangen wadai yg banyak dijual wkt puasa. Ulun juga sibuk cari bebukaan kalau puasa. Nyaman klok

    LIEZT708 tulis:

    Bila bulik, kak? Kelawasan kena lupa rasa wadai bumi etam 😁

  • 24 juni 2018

    Wahaaiii bubuhan Samarinda...

    5-7 Juli mendatang jika ada waktu dan berkenan, meet up yuks. Tempat saya serahkan ke kalian aja. 😊

  • HENNY421

    26 juni 2018

    Bubuhan kaltim!!!

    TATA CARA MENCUCUK DI TPS

    Jangan kada ingat buhannya lah, parak lagi kita ni pilkada. Gasan nang balum parnah mancublus, unda padahakan tata caranya:

    1. Sabalum ka TPS mandi dulu, biar kalihatan bungas langkar. Amun perlu sun tangan dulu ka kuwitan. Kada usah batangisan nangkaya urang handak tulak haji!

    2. Sampai ka TPS ma antri dulu, kada parlu bahimat bakajal apalagi basarusup, lain antri zakat atawa sembako ini. Duduk dulu bujur-bujur, jangan duduk kaya di Warung Jinggo, sakahandak, batis ka atas!

    3. Hurupakan surat pambaritahuan matan pak RT lawan Surat Suara. Jangan salah hurupakan lawan surat tanah lah. Soalnya rasa kada mbadai jua nyawa bisi tanah, paling mbit abah nyawa.

    4. Lamun sudah dapat surat suara, lakasi bawa ka bilik suara. Buka dahulu sabalum dicucuk, kalu pina patugas tasalah julung surat. Bistu cublus ai calon nang dikahandaki. Kada perlu mehajan waktu mancucuk, lain jamban di batang ini!

    5. Lamun sudah, lipat lagi nang rapi, jangan dikuracak, bistu masukakan ka kotak suara. Kaluarnya biasa-biasa haja, kadusah kaya artis papan atas, jangan banyak gaya. Ingat diri, nyawa lain artis!

    6. Amun sudah, culupakan jariji ka tintah nang sudah disediakan petugas. Kadusah dikacau kayak imbah tuntung makan.

    7. Amun sudah, lakasi bulik. Kadusah kukuciak: "Aku sudah nyucuk!" "Oohh yess!!" Kada perlu jua bepoto-poto, apalagi basilfian kaya bubuhan alay, manyupani ka nang tuha haja!!!

    Nah..salamat mancucuk..!!

    Semangat Pagi.......

  • 26 juni 2018

    shalom ,,,

    salam kenal buat teman" smua

    warga kaltim tepatnya ditanah Grogot,,

  • 26 juni 2018

    Salam kenal, mbak Nafi..

    NAFIANA665 tulis:

    shalom ,,,

    salam kenal buat teman" smua

    warga kaltim tepatnya ditanah Grogot,,

  • 26 juni 2018

    Penting lah kak mandi dulu.. Biar konsen nyucuknya 😅😂 kd tekipai urang hirup aroma kd nyaman 😂😂😂

    No. 5 & 7 😅😂😂😂😂😂😂

    HENNY421 tulis:

    Bubuhan kaltim!!!

    TATA CARA MENCUCUK DI TPS

    Jangan kada ingat buhannya lah, parak lagi kita ni pilkada. Gasan nang balum parnah mancublus, unda padahakan tata caranya:

    ....

    Nah..salamat mancucuk..!!

    Semangat Pagi.......

    26 juni 2018 diubah oleh JODOHKRISTEN

  • 26 juni 2018

    Yg pada pilkada.... slmt mencoblos yak...

    Apapun pilihan anda... minumnya teh botol sosro...

    26 juni 2018 diubah oleh WIRANATA681

  • 26 juni 2018

    Salam kenal jg sis

    NAFIANA665 tulis:

    shalom ,,,

    salam kenal buat teman" smua

    warga kaltim tepatnya ditanah Grogot,,

  • 26 juni 2018

    Enaknya sambil ngopi brother

    WIRANATA681 tulis:

    Yg pada pilkada.... slmt mencoblos yak...

    Apapun pilihan anda... minumnya teh botol sosro...

  • 3 juli 2018

    Maaf, kak. Ternyata jadi tutup per 1 Juli 2018.kemaren 😖

    HENNY421 tulis:

    Serius? Asek...  Perjalanan Bpn-Smd tdk membosankan

  • HENNY421

    5 juli 2018

    Haikssssd nyesak banar

    LIEZT708 tulis:

    Maaf, kak. Ternyata jadi tutup per 1 Juli 2018.kemaren 😖

  • 6 juli 2018

    Sori, kak. Kemarin lewat ternyata udah dibuka lagi. Macem apps tik tok.aja ini warung, ditutup eh brp hari udah dibuka lagi 😅😂😂 sawan didemo pekerja jar..

    Gak paham ya kena bulik ditutup lagi wkwkwkwk

    HENNY421 tulis:

    Haikssssd nyesak banar

  • HENNY421

    6 juli 2018

    tok tik

    LIEZT708 tulis:

    Sori, kak. Kemarin lewat ternyata udah dibuka lagi. Macem apps tik tok.aja ini warung, ditutup eh brp hari udah dibuka lagi 😅😂😂 sawan didemo pekerja jar..

    Gak paham ya kena bulik ditutup lagi wkwkwkwk

  • HENNY421

    11 juli 2018

    Kangen suasana tepian di sore hari pang

  • 21 juli 2018

    Hai...

    Salam bahagia utk semua.

  • 21 juli 2018

    Happy weekend, penduduk Kaltim. Semoga weekendnya happy. 😊

  • HENNY421

    21 juli 2018

    Aku ingin pulang

  • 21 juli 2018

    Lah belon pulang kak Hen hehhee

  • 22 juli 2018

    Selamat siang...happy sunday...miss you all

  • HENNY421

    23 juli 2018

    TRISH197 tulis:

    Lah belon pulang kak Hen hehhee

    Pulang ke samarinda maksudnya tris 😀

426 – 450 dari 530    Ke halaman:  Sebelumnya  1 ... 17  18  19 ... 22  Selanjutnya Kirim tanggapan